Home
Fruit plukken
Workshops
Brouwland artikelen
Openingstijden
Contact
Zo vindt u ons
In de media

 

 
 

Bij de Zelfplukkerij kunt u zelf fruit plukken.

 

Ongeveer eind juni begint het zelfplukseizoen. Wanneer precies hangt af van de natuur. Zelf fruit plukken is een heerlijke bezigheid voor alle leeftijden en u plukt het lekkerste fruit zo vers als het maar kan. Als u bij ons komt plukken krijgt u in het winkeltje plukbakjes en kunt u gaan plukken. Na het plukken wordt de oogst gewogen en afgerekend. In het winkeltje hangt een lijstje met de prijzen van de verschillende fruitsoorten.

 

We hebben rode-, witte- en zwarte bessen, kruisbessen, frambozen, kersen, bramen, pruimen en nog veel meer.

Niet alle soorten fruit zijn tegelijk rijp. Wel proberen we door het aanplanten van verschillende rassen een zo lang mogelijk plukseizoen te krijgen. Van de ene soort is er het hele seizoen wel wat te plukken van de andere soms maar een paar weken. Ook de te plukken hoeveelheden zijn per soort en ras erg verschillend.

 

Naast de meer bekende hebben we ook bijzondere en "vergeten" soorten en rassen die je in de winkel niet zo snel zult vinden. Voorbeelden hiervan zijn mispels kweeperen, zwarte moerbeien, gele frambozen, bosaardbeitjes, jostabessen, mirabel-pruimpjes en morellen. 

 

 

 

 

 

 

 

 


zelfplukkerij
Top